1 paj
- 100 g smör
- 2 dl dinkelmjöl
- 2 msk vatten
- 2 msk psylliumfrön
Fyllning
- 200 g kallrökt lax
- 100g färsk broccoli
- 1/2 dl hackad färsk dill
- 1 röd lök
- 3 ägg
- 2 dl lättmjölk
- 2 msk kesella lätt
- 100 g lagrad västerbottenost/ fetaost
- 50 g solrosfrön
- salt & peppar
Börja med att blanda i hop ingredienserna till pajdegen. Forma till en smidig deg, plasta och låt vila i kylskåp i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Lägg broccoli i mindre buketter utspritt i pajskalet. Skiva lök och vitlök och sprid ut dessa bland buketterna. Fördela laxen skuren i mindre bitar över grönsakerna. Vispa äggen med mjölk, kesella, riven västerbotten, solrosfrön, dill, och salt och peppar. Häll fyllningen över pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.