1 paj

  • 100 g smör
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 msk vatten
  • 2 msk psylliumfrön

Fyllning

  • 200 g kallrökt lax
  • 100g färsk broccoli
  • 1/2 dl hackad färsk dill
  • 1 röd lök
  • 3 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • 2 msk kesella lätt
  • 100 g lagrad västerbottenost/ fetaost
  • 50 g solrosfrön
  • salt & peppar

Börja med att blanda i hop ingredienserna till pajdegen. Forma till en smidig deg, plasta och låt vila i kylskåp i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Lägg broccoli i mindre buketter utspritt i pajskalet. Skiva lök och vitlök och sprid ut dessa bland buketterna. Fördela laxen skuren i mindre bitar över grönsakerna. Vispa äggen med mjölk, kesella, riven västerbotten, solrosfrön, dill, och salt och peppar. Häll fyllningen över pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.