2 portioner

  • 2 st Fazer tunnbröd, (Lövånger sviktat fullkornsbröd)
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 3 msk lättkesella
  • 3 msk färsk dill, hackad
  • 1 tsk honung
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 päron, klyftat
  • 1 palsternacka, i stavar
  • 2 dl rödkål, finstrimlad

Lägg ut tunnbröden på tallrikar. Blanda kesella, hackad dill, honung, citron och senap till en bredbar smet. Bred bröden med smeten. Klyfta päronet och rosta lätt i en medelvarm panna med lite olivolja och strimlad rödkål i några minuter. Låt svalna. Skär palsternackan i stavar, salta lätt och rosta i ugn, 200 grader 10-15 minuter. Låt svalna. Lägg ut laxskivorna på bröden. Fördela päron, rödkål och palsternacka uppå. Rulla i hop bröden och servera.

2 kommentarer


marléne [05 January 2009, 11:01]

Gjorde dessa fullkornsrullar när mina föräldrar var på besök tillsammans till sparrissoppa. Det blev succé. Jättegoda!

marléne [05 January 2009, 11:01]

Gjorde dessa fullkornsrullar när mina föräldrar var på besök tillsammans med sparrissoppa. Det blev succé. Jättegoda!