4 portioner
- 400g fryst tinad eller färsk torsk/hoki/laxfilé
- 1 späd purjolök, strimlad
- 2 dl strimlad rökt skinka
- 2 dl rensade kantareller eller annan svamp
- 2 dl minifraiche
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 dl färsk basilika, strimlad
- 3 msk persilja, strimlad
- havssalt och grovmalen svartpeppar
- 3 msk riven parmesan
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken delad i fyra bitar i en ugnsfast form. Fräs strimlad purjolök, skinka och kantareller til lätt brynt färg i en medelvarm panna. Rör ner minifraiche, tomatpuré, strimlad basilika och persilja. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över fisken i formen. Strö över parmesan och sätt in i ugnen ca 25 minuter. Servera med ris eller potatis.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Jättejättegod!
Hej.
Ser valdigt gott ut.
Tyvarr har jag en sambo som ar allergisk mot svamp, vad kan man ha i som alternativ?
Linn: Antingen utesluter du helt eller väljer någon annan god ingrediens som t.ex soltorkade tomater/oliver eller bara någon god grönsak : )
"Det här är den godaste fiskrätt jag någonsin ätit", var min sambos kommentar!!! Supergott!!!
Detta blir, efter tre timmars receptsökande, den rätten jag tänker servera på första dejten. Tur att jag vet att han tycker om fisk.. :)