4 personer
- 2 tsk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 tsk malen paprika
- 1 tsk malen spiskummin
- ½ tsk chiliflakes
- 1 msk honung
- 1 cm färskriven ingefära
- ½ rödlök, skivad
- 2 burkar krossade tomater
- 1 msk tomatpure
- 2 msk grönsaksfond
- 1 fänkål, skivad
- 1 röd paprika, skivad
- 2 morötter, slantade
- 1 liten broccoli, små buketter
- En näve dill
- 2 laxfileer i tärningar
- Salt och peppar
Fräs alla ingredienser förutom broccoli, dill och lax. Låt blandningen puttra ca 10 minuter. Lägg ner laxtärningar och dill. Låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Vänd ner broccoli och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera med färskpotatis, aioli och ett gott bröd!
Citronaioli
- 2 äggulor
- 1 tsk senap
- Saften av 1 citron
- En nypa havssalt
- 1 riven vitlöksklyfta
- ½ dl olivolja
- 1- 1 ½ dl matolja
Vispa alla ingredienser förutom oljan till en fluffig konsistens. Häll försiktigt ner oljan i en tunn stråle och vispa tills aiolin får en fast konsistens. Förvaras i kyl.
Suveränt! Hade helt glömt att man kan laga denna otroliga gryta!
Denna gryta lagades till middag ikväll, och den fick mycket gott betyg av oss :-) Aiolin smakade dock lite för mycket senap enligt vår smak, går den helt att utesluta?
Låter ju fantastiskt gott. Måste testa fiskgrytan i helgen. Bli laga-mat-sugen! Himla bra hemsida över huvud taget!