4 personer

  • 2 tsk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk malen paprika
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 msk honung
  • 1 cm färskriven ingefära
  • ½ rödlök, skivad
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 msk tomatpure
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 fänkål, skivad
  • 1 röd paprika, skivad
  • 2 morötter, slantade
  • 1 liten broccoli, små buketter
  • En näve dill
  • 2 laxfileer i tärningar
  • Salt och peppar

Fräs alla ingredienser förutom broccoli, dill och lax. Låt blandningen puttra ca 10 minuter. Lägg ner laxtärningar och dill. Låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Vänd ner broccoli och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera med färskpotatis, aioli och ett gott bröd!

Citronaioli

  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • Saften av 1 citron
  • En nypa havssalt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • ½ dl olivolja
  • 1- 1 ½ dl matolja

Vispa alla ingredienser förutom oljan till en fluffig konsistens. Häll försiktigt ner oljan i en tunn stråle och vispa tills aiolin får en fast konsistens. Förvaras i kyl.

3 kommentarer


maria [02 July 2008, 08:07]

Suveränt! Hade helt glömt att man kan laga denna otroliga gryta!

lisa [02 July 2008, 22:07]

Denna gryta lagades till middag ikväll, och den fick mycket gott betyg av oss :-) Aiolin smakade dock lite för mycket senap enligt vår smak, går den helt att utesluta?

Eva [15 July 2008, 10:07]

Låter ju fantastiskt gott. Måste testa fiskgrytan i helgen. Bli laga-mat-sugen! Himla bra hemsida över huvud taget!