1 paj

  • 100 g smör
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 msk vatten
  • 2 msk psylliumfrön

Fyllning

  • 2 dl kokt kamutvete
  • ca 10 st gröna sparrisstjälkar i mindre bitar
  • 2 msk solroskärnor
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • 2 msk kesella lätt
  • 4 msk hackad dill
  • salt och peppar

Börja med att koka kamutveten i 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda sedan ingredienserna till pajdegen och plasta degen innan du låter den vila i kyl i ca 15 minuter. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter och picka degen med en gaffel. Grädda sedan pajdegen i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Sprid ut den kokta kamutveten med en sked i pajskalet och lägg sedan i sparris, skuren i mindre bitar, solroskärnor, kallrökt lax och hackad dill. Vispa äggen med riven parmesanost, lättmjölk, kesella och salt och peppar. Häll blandningen över pajen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.