2 portioner
- 3 dl kokta äggnudlar
- 2 tsk kokosolja med smak
- 1 frp färsk minimajs 125g, delade i grova bitar
- 1 frp färska sockerärtor 150g, halverade
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 krm havssalt
- 1 rödlök, finhackad
- 1 msk pressad lime
- 1 msk fisksås
- 2 msk finhackad koriander
- 1/2 finhackad färsk röd chili
- 3 dl finstrimlad salladskål
- 300 g skalade räkor
Börja med att fräsa minimajs, sockerärtor och vitlök med kokosolja och lite havssalt på medelvärme. Blanda hackad rödlök, limesaft, fisksås, koriander och finhackad röd chili i en liten skål. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Lägg upp på tallrikar- nudlar, strimlad salladskål, fräst minimajsblandning och toppa med skalade räkor. Ringla rödlök-koriander och limeblandning över alltsammans. Servera.
Hej!
Receptet på limenudelsallad lät jättegott. Jag undrar var man kan köpa kokosoja med smak (bor i Stockholm)?
Tack för en bra och inspirerande hemsida!
Jag har köpt den på Blueberry. Den borde finnas på fler välsorterade hälsobutiker.