2 portioner

  • 3 dl kokta äggnudlar
  • 2 tsk kokosolja med smak
  • 1 frp färsk minimajs 125g, delade i grova bitar
  • 1 frp färska sockerärtor 150g, halverade
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 krm havssalt
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk pressad lime
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk finhackad koriander
  • 1/2 finhackad färsk röd chili
  • 3 dl finstrimlad salladskål
  • 300 g skalade räkor

Börja med att fräsa minimajs, sockerärtor och vitlök med kokosolja och lite havssalt på medelvärme. Blanda hackad rödlök, limesaft, fisksås, koriander och finhackad röd chili i en liten skål. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Lägg upp på tallrikar- nudlar, strimlad salladskål, fräst minimajsblandning och toppa med skalade räkor. Ringla rödlök-koriander och limeblandning över alltsammans. Servera.

2 kommentarer


Susanna [29 April 2008, 16:04]

Hej!

Receptet på limenudelsallad lät jättegott. Jag undrar var man kan köpa kokosoja med smak (bor i Stockholm)?

Tack för en bra och inspirerande hemsida!

Nina Ahlm [29 April 2008, 20:04]

Jag har köpt den på Blueberry. Den borde finnas på fler välsorterade hälsobutiker.