2 portioner
- 2 laxfiléer a 120g
- havssalt och grovmalen svartpeppar
- 3 dl kokt fullkornsfusilli eller annan pasta
- 1 rödlök i ringar
- 1 strimlad röd paprika
- 1 strimlad grön paprika
- 1 tsk olivolja
- 2 dl små brutna broccolibuketter
- 1 näve sockerärtor
- 1/2-1 msk röd pesto
- 1 dl tärnad mango färsk/fryst tinad
- 2 msk grovt hackade valnötter
Börja med att koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spola den färdigkokta pastan kall i en sil. Tärna laxfiléerna i ca 2×2 cm bitar och fräs i torr medelvarm panna till gyllenbrun färg. Salta och peppra. Ställ åt sidan på tallrik. Skiva rödlök, strimla paprikor och bryt broccolibuketter. Fräs tillsammans med sockerärtor i oljan, i en panna ett par minuter. Vänd slutligen ner pasta, pesto och laxtärningar. Smaka av med ev mer pesto/salt/ peppar. Lägg upp på fat och strö sist över tärnad mango och hackade valnötter. Servera!