1 stor paj

Pajskal

  • 100 g rapsolja/smör
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 msk vatten
  • 2 msk psylliumfrön
  • 3 krm salt

Fyllning

  • ca 400-500 g skalade räkor
  • 1 pkt djupfryst bladspenat
  • 1 dl färsk, hackad dill
  • 1 finhackad röd lök
  • 3 ägg
  • 2 dl sojamjölk
  • 3 msk kesella lätt
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1-1,5 dl 10% riven ost

Börja med att blanda i hop ingredienserna till pajdegen. Forma till en smidig deg, plasta och låt vila i kylskåp i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Sänk ugnsvärmen till 200 grader

Följ anvisningarna på spenatförpackningen och tillred den först, låt den sedan rinna av i ett durkslag. Använd en matsked för att pressa ur all överflödig vätska. Bred sedan ut spenaten i botten på pajskalet, fördela finhackad rödlök och räkorna uppepå och strö över ost och hackad dill. Vispa ihop ägg och lättmjölk, vispa i samtliga kryddor och häll blandningen över hela pajen. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter och låt sedan pajen vila på bänken ytterligare 5-10 minuter. Servera med en god sallad.