1 stor paj
Pajskal
- 100 g rapsolja/smör
- 2 dl dinkelmjöl
- 2 msk vatten
- 2 msk psylliumfrön
- 3 krm salt
Fyllning
- ca 400-500 g skalade räkor
- 1 pkt djupfryst bladspenat
- 1 dl färsk, hackad dill
- 1 finhackad röd lök
- 3 ägg
- 2 dl sojamjölk
- 3 msk kesella lätt
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm cayennepeppar
- 1-1,5 dl 10% riven ost
Börja med att blanda i hop ingredienserna till pajdegen. Forma till en smidig deg, plasta och låt vila i kylskåp i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 200 grader
Följ anvisningarna på spenatförpackningen och tillred den först, låt den sedan rinna av i ett durkslag. Använd en matsked för att pressa ur all överflödig vätska. Bred sedan ut spenaten i botten på pajskalet, fördela finhackad rödlök och räkorna uppepå och strö över ost och hackad dill. Vispa ihop ägg och lättmjölk, vispa i samtliga kryddor och häll blandningen över hela pajen. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter och låt sedan pajen vila på bänken ytterligare 5-10 minuter. Servera med en god sallad.