1 hel sats fiskburgare
- 400g hokifilé
- 200 g laxfilé
- 4 msk hackad mejram
- 1 msk hackad dill
- 3 msk hackad gräslök
- 2 ägg
- mineralsalt och peppar
- sesamfrö
Tillbehör
- 2 dl strimlad spetskål
- 2 msk koriander
- 1 avokado
- 1-2 tsk sambal oelek
- pressad citron
- 1 grovt hamburgerbröd/person
Mixa alla ingredienser till fiskburgarna i en matberedare till en slät smet. Forma biffar med blöta händer.
Vänd biffarna försiktigt i sesamfrö. Stek i medelvarm panna i lite olivolja ett par minuter på varje sida. Efterstek i ugn ca 10-15 minuter beroende på hur tjocka burgarna är.
Fräs strimlad spetskål med koriander. Mosa avokado med sambal oelek och pressad citron i en skål. Lägg spetskålblandningen på underdelen av ett grovt hamburgerbröd, lägg på en fiskburgare och toppa med avokadoröra. Servera.
Tänkte testa detta en dag i veckan men undrar hur många fiskburgare det blir på en sats?
Spetskål, vad är det? Fungerar det lika bra med vitkål eller är det inte alls samma? Annars såg det i allafall supergott ut! Har äntligen fått hem din kokbok också så nu bli det till att testa massa nytt!=)
Frida: Det blir 6-8 st
Sara: Spetskål är en kålsort som finns i det flesta butiker. Vitkål, savoykål eller annan kål fungerar bra det med.
Om man bara vill ha 2 fiskburgare, hur blir receptet då? Tack för en superbra hemsida med underbara recept!
Ellinor; Det har jag inte testat och kan inte garantera att det blir helt bra att bara dra ner på allt rakt av. Jag föreslår i så fall att du istället fryser in det som blir över.