2 portioner
- 2 st laxfileér
- 1 tsk havssalt
- 1 tsk svartpeppar från kvarnen
- 3 dl kokt bulgur
- 2 dl riven morot
- 1 dl riven palsternacka
- 10 st gojibär
- 12 hackade mandlar
- 2 msk torkade tranbär
- 1 nypa färsk hackad dill
- pressad citron + ska
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfileérna på ett ugnsäkert fat och krydda med lite salt och peppar. Koka bulguren på svag värme i 10 minuter i vattnet. Sätt in fatet med lax i ugnen när bulguren kokat upp. När bulguren kokat klart, ta av kastrullen från plattan och rör ner riven morot och palsternacka. Salta och peppra. Rör sist ner grovhackad mandel, gojibär, tranbär, citron och dill. Servera lax och bulgursalladen tillsammans när laxen gått klart i ugnen efter ca 12-15 minuter.