2 portioner

  • 2 laxfiléer
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 dl grovt riven morot
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl riven potatis
  • 1 dl strimlad savoykål
  • 2 ägg
  • 1/2-1 dl minimjölk
  • mineralsalt och peppar
  • 2 msk olivolja

Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Riv morot, finhacka lök, riv potatis och strimla savoykål. Blanda riv och hack med ägg, mjölk, salt och peppar. Häll oljan i en medelvarm panna. Häll i blandningen och låt steka på medelvärme tills smeten stannat ordentligt. Dela den i fyra tårtbitar med hjälp av stekspaden. Vänd varje bit försiktigt och stek även på andra sidan. Servera laxfiléerna med lite dill och två bitar omelett var.

2 kommentarer


rookie [29 May 2011, 23:05]

Hej! Man ska alltså inte fräsa riv och hack innan man häller över
äggblandningen?

Nina Ekelöf [02 June 2011, 14:06]

Rookie: Hej! Nej det behövs inte : )