2 portioner
- 2 laxfiléer
- 2 msk finhackad dill
- 2 dl grovt riven morot
- 1 gul lök, finhackad
- 2 dl riven potatis
- 1 dl strimlad savoykål
- 2 ägg
- 1/2-1 dl minimjölk
- mineralsalt och peppar
- 2 msk olivolja
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Riv morot, finhacka lök, riv potatis och strimla savoykål. Blanda riv och hack med ägg, mjölk, salt och peppar. Häll oljan i en medelvarm panna. Häll i blandningen och låt steka på medelvärme tills smeten stannat ordentligt. Dela den i fyra tårtbitar med hjälp av stekspaden. Vänd varje bit försiktigt och stek även på andra sidan. Servera laxfiléerna med lite dill och två bitar omelett var.
Hej! Man ska alltså inte fräsa riv och hack innan man häller över
äggblandningen?
Rookie: Hej! Nej det behövs inte : )