4 portioner

  • 2 dl dinkelmannagryn
  • 6-8 dl sojamjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk rapsolja
  • 8 hackade torkade aprikoser
  • 1/2 dl frysta/färska blåbär
  • kanel

Häll oljan i en kastrull. Häll sedan i sojamjölk och salt och låt allt få ett uppkok. Vispa i dinkelmannagrynen. Sänk värmen och sjud under lock 15-20 minuter. Servera den färdiga gröten med en skvätt sojamjölk, hackade torkade aprikoser, blåbär och kanel.

3 kommentarer


josefine=) [22 October 2008, 15:10]

Hej!
jag undrar om dinkelmannagrynsgröt kan mäta sig som lika "nyttig" i jämförelse med dinkelflingsgröt exemplevis, till frukost? är lite nyfiken. testade dinkelmannagrynsgröt för första gången i helgen och lade även i en urgröpt vanlijstång (redan använd), som jag hade liggande i en påse, i koket och jag kunde inte sluta säga mmmmmm när jag åt för det var en himmelsk upplevelse! rekommenderas starkt=)

tack för din sida! saknar dock din blogg!

Josefine

Ninni [14 April 2011, 11:04]

Hej! Vill så gärna prova dinkelmannagrynsgröt men ingen affär i min
närhet vet ens vad dinkelmannagryn är. Heter det så ochv art köper
man det?

Nina Ekelöf [15 April 2011, 14:04]

Ninni: Dinkelmannagryn finns tex att köpa på ICA. Även på nätet:
http://www.grongava.se/shop/product/dinkelmannagryn

Lycka till : )