Börja kvällen innan och lägg hela dinkelkorn i vatten.

1 portion

  • 1 msk hela dinkelkorn
  • 2,5-3 dl vatten
  • 1 dl fiberberikade havregryn
  • 1 msk havrekli
  • 2 tsk krossade linfrön
  • salt
  • 1 msk hackade torkade aprikoser
  • 1 msk sultanrussin

Tillbehör

  • 1 tsk kanel
  • 1 krm malen ingefära
  • 1/2 rivet rött äpple
  • sojamjölk

Kvällen innan läggs dinkelkorn i vatten att svälla i en kastrull.

Morgonen efter tillsätter man kli, linfrön, havregryn, salt, aprikoser och russin. Koka ett par minuter till en gröt. krydda med kanel och malen ingefära. Servera gröten med rivet äpple och sojamjölk.

3 kommentarer


Maria [11 September 2006, 08:09]

När jag gör fiberhavregrynsgröt (som jag av lathet gör i micron – tappar den mycket näring då?) brukar jag ha i krossade linfrön och vetegroddar efter det att gröten kokat färdigt. Viket är egentligen bäst? Jag brukar ha i ungefär en msk av varje – är det för mycket linfrön?
ska prova att ha i kli nästa gång det låter gott!

Katariina [15 September 2006, 19:09]

Hej! Tänkte göra gröt till frukost imorgon och undrar över en sak; ska man inte tillsätta vatten “morgonen efter”? Ha en trevlig helg!

Nina Ahlm [15 September 2006, 19:09]

Nej eftersom du lägger kornen i blöt ( 1 msk i 3 dl vatten) kvällen innan att svälla så tillsätter man sedan bara övriga ingredienser.