Du kan göra müslin både på färska och frysta, tinade bär men den blir helt klart bäst om du använder färska bär.
Ca 1 liter müsli
- 2,5 dl lingon
- 1/2 dl vetegroddar
- 2 dl fiberberikade havregryn
- 1 dl rågflingor
- 1 dl grovt hackad mandel
- 1/2 dl krossade linfrön
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl sultanrussin
- finrivet skal från en citron
- 1 msk flytande honung
Börja med att värma ugnen till 100 grader. Sprid ut lingonen på ett bakplåtspapper på en plåt och torka bären i ugnen i ca 1 timma eller tills bären torkat. När bären är klara fyller du i stället plåten med havregryn och rågflingor. Låt detta rostas i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills du ser att ytan fått en ljusbrun färg. Hacka nötterna och rosta dem lätt i en teflonpanna utan fett. Blanda rostade nötter med grynblandningen och russinen i en skål. Häll i lingonen, krossade linfrön, citronskal, vetegroddar och honungen. Rör runt och häll upp müslin i en lufttät burk. Mums!
Hej! vill börja med att säga att det här är en alldels underbar sida! Du har verkligen gjort det bra:) Å sen en lite fråga om muslin…jag har en burk lingon och blåbär blandade i kylen, går det lika bra med blåbär i?
MVH
maria
Det blir bra det. Eller varför inte en blandning?
Vad är det för skilldnad på sultanrussin och vanliga russin? och var tror du man kan få tag på sultanrussin? Tack för underbara recept!
Mvh Camilla
Russinen får olika namn efter olika druvslag och varierande behandling. Sultanrussin är små och gula, kärnfria och söta små russin. Vanliga russin har mörkare rödbrun färg och är lite större. Jag köper sultanrussinen både på hälsoinriktade livsmedelsbutiker och på ICA MAXI.
Hej igen!
Jag har nu hittat sultanA russin i butiken. D.v.s inte “sultan”. Det stod att de är osvalvade. Men däremot är färgen på dem inte gula, de är precis som de vanliga russinen, dvs. bruna, kanske en aning ljusare om man ska vara petig. Är dem bra ändå? Jag köpte dessa på ICA MAXI.
Mvh Camilla
De är bra de med ; )