• 1/2 dl kokt quinoa
  • 1/2 dl havregryn/rågflingor
  • 1 dl vatten
  • 1 msk psylliumfrön
  • 1/2 tärnat äpple
  • 1 liten skivad banan
  • 1 äggvita
  • 1 dl skivad färska jordgubbar
  • 1 nypa mineralsalt + kanel
  • rismjölk

Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Spola den kall i en sil.
Till gröten tar du 1/2 dl kokt quinoa och lägger i en kastrull tillsammans med havregryn/rågflingor, vatten och psylliumfrön. Koka ca 5 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör sist ner en äggvita (extra protein). Smaksätt med en nypa salt och malen kanel. Lägg i en djup tallrik; tärnat äpple, skivad banan och jordgubbar. Lägg i gröten i frukten och slå på kall rismjölk. Servera.

2 kommentarer


Mia [10 June 2008, 19:06]

Kul, det här receptet ska jag testa!
Var i Peru i vintras och fick galet god quinoagröt. Lös kokt med hel kanelstång och äppelbitar.
Mia

Elin [12 June 2008, 17:06]

Hej! Först måste jag tacka för en toppen sida som ger mig massor av inspiration i köket, en del av min morgon rutin att kolla dina inlägg! :)
Har en fråga ang. psylliumfrön. Har fått för mig att det finns både “svarta” och “vita”, stämmer det? Hittar enbart de svarta i butik. Är det någon skillnad på de vita o de svarta i så fall?

tack på förhand! Elin