Smörgås 1 med köttbullar
- 1 skiva av julens nyttigaste vörtbröd
- 1 nypa rucola sallad
- 4 gula kocktailtomater
- 2 msk lätt rödbetssallad
- ca 6 st hemrullade köttbullar på mager färs
- 1 msk färsk riven pepparrot
- alfalfagroddar
Lägg brödet på en tallrik och klicka på rödbetssalladen. Strö över rucolasallad och halverade kocktailtomater. Halvera köttbullarna och lägg dem på salladen, strö över färskriven peparrot och alfalfagroddar.
Smörgås 2 med lax
- 1 skiva av julens nyttigaste vörtbröd
- 3 msk tapenade
- lite örtsalt
- 2 tunna kivor kallrökt lax
- 1 msk finhackad rödlök
- 1 msk smulad mager fetaost
- en nypa färsk babyspenat
- 5 st valnötter
Lägg brödet på en tallrik. Bred på tapenade och strö över lite örtsalt. Toppa med en nypa färsk babyspenat, laxen, hackad rödlök, smulad fetaost och valnötter.
Smörgås 3 vegetarisk
- 1 skiva av julens nyttigaste vörtbröd
- 1/2 gul paprika
- 1/2 röd paprika
- 1 tunt skivad vitlöksklyfta
- 2 msk hummus
- 1 msk kesella lätt
- örtsalt
- 5 halverade gröna oliver
- 1 stjälkselleri
- 1/2 msk kallpressad olivolja
Lägg brödet på en tallrik. Rör ihop hummus med kesella och bred röran på brödet. Strimla paprikan, skiva vitlöken och salladslöken och fräs lätt i en panna med lite örtsalt. Lägg de ljumna grönsakerna på hummusen och toppa med oliver, strimlad stjälkselleri och ringla oljan över.