Fruktkeso med Fikon, Apelsin, Linfrön & Kanelhonung
1 portion
- 1 liten banan, skivad
- 1 skivat rött äpple
- 1 apelsin i klyftor
- 1 fikon, strimlat
- 2 msk russin
- 1 msk hela linfrön
- 1 tsk flytande honung + 1 tsk malen kanel
- 1 dl keso naturell mini
Skiva bananen och äpplet. Skala och klyfta apelsinen. Vänd runt frukten med fikon, russin, linfrön och en gnutta honung blandad med malen kanel. Servera med keso på toppen.
Råggröt med Blåbär, Kardemumma & Hasselnötter
1 portion
- 1 dl rågflingor
- 2 dl vatten
- 1 krm havssalt
- ½ tsk malen kardemumma
- 1 dl blåbär
- 1 msk grovt hackade hasselnötter
- 2 dl havremjölk/ekologisk lättmjölk
Koka ihop rågflingor med vatten och salt i ca 5 minuter. Hacka hasselnötterna. Servera gröten med mjölken, blåbär, kardemumma och nötter.
Omelett med Banan, Kokos & Hallonkeso
1 portion
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 3 msk vatten
- 1 dl tinade frysta eller färska hallon
- 2 tsk kanel
- 1,5 dl keso naturell
- 1 liten banan, skivad
- ½ msk riven kokos
Vispa ihop ägget med en extra äggvita och vatten. Rör ner hallonen med en gaffel i keson, smaka av med kanel. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och häll i äggblandningen. Låt omeletten steka i ett par minuter på första sidan innan du vänder på den och lägger i skivad banan. Stek ett par minuter även på andra sidan tills bananskivorna blivit ljumna. Strö över kokos. Häll över på tallrik och servera med hallonkeson.
Rågbröd med Kalkon, Groddar & Senapsphiladelphia
1 portion
- Rågkusar, 2 halvor
- 5 tunna skivor kalkon, strimlade
- 2 msk philadelphiaost light
- 1-1,5 tsk dijonsenap (smaka av)
- 1 dl valfria groddar
- 1 tunn skiva melon
Strimla kalkonen och rör ihop med senap och philadelphiaost. Bred brödhalvorna med röran och toppa med groddar och 1 tunn skiva melon.
nLifes veckomeny
Den här sidan är en del av nLifes veckomeny vecka 2. Läs mer om veckomenyn.