4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 brk lätt kokosmjölk
  • 1 purjolök
  • 3 röda paprikor
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 4 msk grönsaksfond
  • 1 brk mini fraiche 5 % fetthalt

Bryn kycklingen hel eller i strimlor. Tillsätt strimlad purjo och paprika och bryn ett par minuter till. Häll på kokosmjölk, creme fraiche, fond och currypasta och låt puttra ca 15 minuter. Servera med ris eller potatis och mycket grönt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

8 kommentarer


Barbro [20 September 2008, 14:09]

Ett underbart gott recept som jag bjudit många av mina vänner på.
Alla är lika lyriska över det!

Therese [25 February 2009, 11:02]

Hej
testade detta recept igår men det blev väldigt salt, jag saltade bara när jag brynde kycklingen, är det currypastan som e salt i sig eller?
annars var den jättegod""!! Mvh Tess

Sofie [25 February 2009, 11:02]

Det är väl kanske fonden som bidrog till sältan?

Nina Ahlm [25 February 2009, 13:02]

Therese: Fonden bidrar med sälta och därför är det bra att alltid börja med att smaka av först, när man använder fond, och bara salta om man tycker det behövs efter det.

Therese [26 February 2009, 10:02]

Tack så mkt, jag hällde nog på lite för mkt fond nu när jag tänker efter!
ska passa mig med den :)
Mvh Therese

Karin [01 March 2009, 10:03]

Tackar för det här receptet, den här grytan är verkligen fantastisk!

Erika [21 April 2009, 16:04]

Så enkelt! Så gott! Till och med en latmask som jag fixade det :-)

Robert o Blomman [29 August 2009, 18:08]

Yummi !

Smarrigt ! Perfekt vid första försöket !

trädgårdsmästaren o blomman