2 portioner
- 2 mindre kycklingfiléer
- 1 msk olivolja
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 1 röd chili, finhackad
- 2 msk riven ingefära
- 2 dl skivad svamp
- 1/2 gul lök, finhackad
- 1/2 röd lök, finhackad
- 1 morot, skivad
- 1 dl finhackad purjo
- 3 dl grönsaksbuljong från grönsaksfond + vatten
- 1/2 röd paprika, finhackad
- 1 knippe sparris, skuren i mindre bitar
- 2 dl små broccolibuketter
- havssalt och nymalen svartpeppar
Skär och hacka samtliga grönsaker. Skär kycklingfiléerna på längden i sammanlagt 4 bitar. Fräs vitlök, chili och ingefära i oljan och tillsätt sedan skivad svamp, hackad lök, skivad morot och purjo. Bryn ett par minuter och lägg sedan ner kycklingbitarna i pannan. Häll på buljongen och låt puttra ca 15 minuter på medelvärme. Tillsätt sist paprika, sparris och broccoli och låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris/quinoa/bulgur.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Detta var jättegott! Imorgon kväll blir det din heta korvgryta till middag. Det ser vi fram emot!
Katariina; Tack för all fin feedback du ger. Jag uppskattar mycket att du ofta tar dig tid att skicka ett litet omdöme om det ni testar : )
Jättegott!
När jag satt och mumsade som bäst kom jag att tänka på kokosmjölk som måste vara jättegott i denna rätt. Eftersom den är väldigt fettsnål så ska jag prova att byta ut vattnet mot lätt kokosmjölk nästa gång. Tänker också ta bort svampen som jag tycker fick en trist konsistens.
Är det någon mer än jag som hört att skillnaden mellan “lätt” kokosmjölk och “vanlig” kokosmjölk är att den lätta varianten är utspädd med vatten. Isåfall kanske det är bättre att köpa en vanlig kokosmjölk (tex kung markattas ekologiska) och själv spä ut den med vatten?
/F
Låter inte helt otroligt. Om man läser på Wikipedia om kokos så kan man bland annat läsa:
“Om den skrapade kokosen blandas med vatten och körs i en mixer och man sedan silar ifrån själva kokosen får man den vita kokosmjölken som används i matlagning.”
Detta lär bli kvällens middag. Tackar för en bra sida med massa inspiration!
Denna rätt provade jag för 1:a gången idag. Och det var spännande mycket som skulle vara i. Svampen skippade jag då jag avskyr det. De ända som vart lite tråkigt var sparrisen. Jag ville ju inte att de skulle ligga allt för länge så kycklingen då skulle bli seg. Men då vart sparrisen lite hård längre ner… Men det var fruktansvärt gott och har nu länkat mamsen om denna rätt så den ska hon minnsan testa så fort hon kan =)
många ++++++ på denna
Jag hade Bulgur till och det vart verkligen gått. Man kände sej "duktig" som käkade något mera nyttigare
Helt underbar rätt som känner supernyttig!! :D JÄTTEGOD!!