5-6 portioner
- ca 700 g kycklinginnerfilé eller bröstfiléer
- 1 dl ekologisk kokosmjölk
- 2 msk tandoorikrydda
- 1 msk malen ingefära
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 msk curry
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk flytande honung
- 2-3 dl ekologisk kokosmjölk
- 3 msk finhackad färsk ingefära
- fint rivet skal från en apelsin
- havssalt
- 3 morötter, grovt rivna
- 3 msk gula russin
- 3 msk cashew/jordnötter
- Servera med mild ekologisk yoghurt
Börja med att skära kycklingen i mindre bitar. Blanda kokosmjölk med tandoori och malen ingefära i en bunke. Lägg ner kycklingen i blandningen och ställ i kyl i ca 1 timme.
Tillagning: Finhacka lök och vitlök och fräs försiktigt i oljan några minuter utan att det tar färg. Tillsätt kyckling och kokosblandningen och fortsätt fräsa/puttra på medelvärme. Rör ner curry, tomatpuré, honung, resten av kokosmjölken, ingefära och apelsinskal. Låt alltsammans puttra i ca 15-20 minuter. Smaka av med havssalt, tillsätt grovt rivna morötter, servera med ris/quinoa och toppa med gula russin, yoghurt och cashew/jordnötter.
gjorde denna med quornbitar och gud så gott det blev! :)