4 portioner

  • 4 kycklingfiléer, strimlade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 röd chili, hackad
  • 3 msk röd curry
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 brk kokosmjölk light
  • 1 pkt minimajs, fryst eller färsk
  • 4 dl broccolibuketter, frysta eller färska
  • 4 msk riven kokos

Börja med att strimla kycklingfiléerna och fräs i en panna under omrörning i ca 10 minuter. Tillsätt röd curry och vänd runt. Häll i strimlad paprika, hackad chili, kokosmjölk, kycklingfond och låt alltsammans puttra 10 minuter. Smaka av med ev lite salt, tillsätt minimajs, broccolibuketter och riven kokos och värm ytterligare ett par minuter. Servera med äggnudlar eller råris

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


ia_marre [05 March 2007, 16:03]

Hej Nina!
Jag älskar dina recept och har lagat goda måltider och bakat underbart bröd med din hjälp på nyttigt vis! Detta recept står näst på tur att prövas, men jag undrar över hur nyttigt det är med äggnudlar till egentligen? Vore det inte bättre med ex fullkornspasta?

Nina Ahlm [05 March 2007, 18:03]

Egentligen är det ingen större skillnad på nudlar och pasta. Undvik snabbvarianter och de tunnaste nudlarna samt risnudlar så går du säker. Det är viktig med en varierad kost och tänk snarare på mängderna oavsett om du väljer pasta eller nudlar.