4 portioner

  • 4 kycklingfiléer tinade eller färska
  • 2,5 dl vatten + 1 msk grönsaksfond
  • 1 brk lätt kokosmjölk
  • ca 3 tsk grön currypasta (Smaka av efter hand)
  • mineralsalt och peppar
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök i klyftor
  • 1/2 grön färsk chili, finhackad

Skär kycklingfiléerna på längden ett par gånger tvärs över. Lägg dem i botten på en stor panna och häll på vatten och fond. Låt koka upp på medelvärme och tillsätt sedan kokosmjölk, salt, peppar och grön curry. Låt alltsammans småputtra ca 50 minuter på medelvärme. Smaka av såsen med ev mer curry eller salt och tillsätt slutligen strimlad paprika, hackad chili och klyftad rödlök. Låt småputtra ytterligare 5 minuter. Servera med bulgur, quinoa eller ris.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Robert o Blomman [28 July 2009, 07:07]

Yummi *2 !!