2 portioner

  • ca 250 g kycklinginnerfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 2 dl skivad svamp t.ex shiitake/champinjon
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl färska sockerärtor
  • en näve små röda tomater
  • 1 msk fint riven färsk ingefära
  • 2 slantade morötter
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • basilika och persilja efter smak
  • havssalt och vitpeppar

Bryn tinad eller färsk kyckling i mindre bitar runt om i olivoljan till fin färg i 5-7 minuter. Tillsätt finhackad rödlök, skivad svamp, finhackad vitlök och slantade morötter, bryn lite till. Vänd sist ner fond med vatten, sockerärtorna, tomaterna, basilika, persilja och finhackad ingefära. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt broccoli och vildris.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Josefine [07 September 2009, 17:09]

Supergott recept! Jag brukar anpassa grönsakerna lite efter vad som finns hemma och serverar gärna med äggnudlar. Rekommenderas verkligen, det är ingefäran som gör det.