4 portioner
Sesamrökt kalkon
- 200g tunnskivad rökt kalkon 3%
- 4 msk sesamfrön
- 1 msk sesamolja
Sära på skivorna och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över sesamfrön och ringla över sesamolja. Sätt in i ugnen på 125 grader i ca 10 minuter. De torkar och rullar upp sig runt kanterna
Bakad tomat
- 5 fasta tomater
- 1/2 msk havssalt
- 1 tsk malen vitpeppar
- 1/2 msk flytande honung
- 4 skivade vitlöksklyftor
- 4 msk solrosfrön
- 1/2 dl kallpressad olivolja
- färsk basilika
Börja med att sätta ugnen på 100 grader. Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en form. Strö salt och ringla honung över halvorna. Lägg på skivad vitlök, ringla över olivolja och peppar. Lägg sist på färsk basilika och baka av tomaterna i ugnen i ca 3 timmar. Servera med sesamrökt kalkon, kyckling, lax eller annat tillbehör.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.