4 portioner

Sesamrökt kalkon

  • 200g tunnskivad rökt kalkon 3%
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 msk sesamolja

Sära på skivorna och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över sesamfrön och ringla över sesamolja. Sätt in i ugnen på 125 grader i ca 10 minuter. De torkar och rullar upp sig runt kanterna

Bakad tomat

  • 5 fasta tomater
  • 1/2 msk havssalt
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 1/2 msk flytande honung
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 4 msk solrosfrön
  • 1/2 dl kallpressad olivolja
  • färsk basilika

Börja med att sätta ugnen på 100 grader. Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en form. Strö salt och ringla honung över halvorna. Lägg på skivad vitlök, ringla över olivolja och peppar. Lägg sist på färsk basilika och baka av tomaterna i ugnen i ca 3 timmar. Servera med sesamrökt kalkon, kyckling, lax eller annat tillbehör.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.