ca 6 biffar

  • 500 g nötfärs max 10% fetthalt
  • 1 röd/gul lök, finhackad 
  • 200 g apetina feta 3% tärnad i brk
  • 1 dl soltorkade tomater i olja, avrunna och strimlade
  • salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färsen med hackad lök, tärnad feta, strimlad soltorkad tomat och salt och peppar. Forma till biffar och lägg i en ugnsäker form. Sätt in i ugen i 20 minuter. Gott med mandelpotatis och vitlöksyoghurt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Elin [22 April 2009, 19:04]

hej nina! först och främst tack för en mycket inspirerande sida! Sedan har jag ett problem med att hitta fetaosten till receptet. Jag hittar apetina tärnad 3% i burk men det är ju bara komjölk den är gjord av. Är det den du ändå menar med apetina feta 3%? Ha det bra!
MVH Elin