4 portioner
- 1 fläskfilé
- 2 msk färsk hackad rosmarin
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
- 1/2 msk olivolja
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn fläskfilén runt om i het panna i lite olivolja tills den fått färg. Rulla sedan fläskfilén i en blandning av salt, peppar och färsk hackad rosmarin. Lägg i ugnsform och stek klart i ugnen i ca 15-20 minuter.
Vårpotatissallad
- 3 dl sugar snaps skuren på längden
- 4 msk färsk hackad basilika
- 2 dl hackad krispsallad
- 1 finhackad rödlök
- 4 dl alfalfagroddar
- 3 dl baby spenat
- 8 kokta kalla potatisar
- 2 msk tapenade chili. Finns på brk av märket Zeta
- en nypa salt
Blanda samtliga grönsaker med skivad kokt, kall potatis. Rör runt med tapenade. Salta, smaka av och servera med helstekt fläskfilé i skivor.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.