4 portioner

  • 500g putsad fläskfilé
  • 2 tsk olivolja
  • 1 dl finhackad färsk oregano
  • 3 vitlöksklyftor finhackade
  • havssalt och nymalen svartpeppar

Putsa fläskfilén. Finhacka oregano och vitlök och blanda med havssalt och nymalen svartpeppar. Bryn filén runt om i medelvarm panna i lite olivolja till fin färg. Ta upp filén och lägg på en rejäl bit aluminiumfolie. Klappa in kryddblandningen runt om filén och slå om folien. Lägg hela paketet i en ugnsform och stek i ugn på 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt vila en stund på bänken i folien efteråt innan den skivas och serveras.

 

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

5 kommentarer


Ann [10 August 2008, 21:08]

Hej Nina!
Tack för detta suveräna recept! Jag och min sambo testade detta igår kväll och bara njöt, och så enkelt att göra!

Tack från oss båda!

Sandra [15 August 2008, 19:08]

Det här var bara sååååå gott! Bättre fläskfilé har inte ätits:-)!

Sandra [15 August 2008, 19:08]

Det här var bara sååå gott!!! Bättre fläskfilé får man leta efter:-)

Alexandra [12 November 2008, 20:11]

Super goda smaker till sammans.
Mycket gott!!

Angelica [01 August 2009, 12:08]

Jättegott! Smakerna var perfekta tillsammans!