4 portioner
- 500g putsad fläskfilé
- 2 tsk olivolja
- 1 dl finhackad färsk oregano
- 3 vitlöksklyftor finhackade
- havssalt och nymalen svartpeppar
Putsa fläskfilén. Finhacka oregano och vitlök och blanda med havssalt och nymalen svartpeppar. Bryn filén runt om i medelvarm panna i lite olivolja till fin färg. Ta upp filén och lägg på en rejäl bit aluminiumfolie. Klappa in kryddblandningen runt om filén och slå om folien. Lägg hela paketet i en ugnsform och stek i ugn på 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt vila en stund på bänken i folien efteråt innan den skivas och serveras.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Hej Nina!
Tack för detta suveräna recept! Jag och min sambo testade detta igår kväll och bara njöt, och så enkelt att göra!
Tack från oss båda!
Det här var bara sååååå gott! Bättre fläskfilé har inte ätits:-)!
Det här var bara sååå gott!!! Bättre fläskfilé får man leta efter:-)
Super goda smaker till sammans.
Mycket gott!!
Jättegott! Smakerna var perfekta tillsammans!