Rejält med mat!
- 1 fläskfilé, putsad
- salt och peppar
- olivolja
- 1 ark aluminiumfolie
Putsa fläskfilén fri från hinnor och synligt fett. Gno in med lite kryddor och fräs på medelvärme i olivoljan i en teflonpanna i ett par minuter runt om tills den fått fin färg. Rulla sedan in filén i aluminiumfolie och lägg på plåt tillsammans med rotsakerna eller för sig självt på galler i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Låt fläskfilén vila på diskbbänken i folien i ca 10 minuter innan du skivar upp den och serverar.
Rostade rotsaker & lök
1 plåt
- 8 fasta potatisar, klyftor
- 1 fänkålstånd, skivat
- 2 rödlökar, klyftor
- 8 vitlöksklyftor, skivade
- 5 morötter, klyftor
- 1 bunt salladslök, mindre bitar
- 4 msk olivolja
- salt och grovmalen svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skala, klyfta och skiva rotfrukter, grönsaker och lök. Ringla olja i en plåt med höga kanter. Häll i alla ingredienser huller om buller. Ringla ytterligare lite olivolja över och salta och peppra. Sätt in i ugnen i 60 minuter. Servera gärna med aubergineröra.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Hej!
Låter smarrigt,
hur många personer räcker det till?
Mvh
Carro
Carro: 3-4 personer beroende på vad köttet väger.