2 portioner

  • 3 st sojakorvar/ wienerkorvar 3 % fetthalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 brk krossade ekologiska tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 morot
  • 2 dl strimlad vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl stark grönsaksbuljong
  • 4 msk finhackad färsk basilika
  • havssalt och nymalen svartpeppar

Strimla korv, paprika och vitkål. Riv moroten grovt, finhacka lök och vitlök. Häll oljan i en panna och fräs strimlor och hack på medelvärme ett par minuter till fin färg. Tillsätt krossade tomater och buljong. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med sambal oelek, havssalt och nymalen svartpeppar. Rör sist ner finhackad basilika. Servera med råris eller vildris och mycket grönt.

6 kommentarer


Louise [15 August 2008, 08:08]

Jag formligen älskar råris, helst svart och rött, men har en del tveksamhet mot Vildris. De gånger jag har lagat det blir det jättehårt, och ganska så “flisigt” i konsistensen. Har du några tips?

Nina Ahlm [15 August 2008, 19:08]

Louise; Det bästa är att göra som det står på tillagningsanvisningen och om du tycker att riset känns oklart detta till trots så koka vidare ett par minuter extra. Koka med lock och titta till riset emellanåt så att det inte slutat koka när du dragit ner värmen. I annat fall ät det du gillar, d.v.s råris, istället till. Vildriset är ju lite “flisigare” i sin karaktär.

Caroline [12 October 2008, 18:10]

En väldigt god vardagsrätt som gick fort att laga.

Molly [16 October 2008, 18:10]

mycket god rätt som verkligen kan rekommenderas. Jag gjorde den på quornkorvar och det var hur gott som helst. Åt den med vildrismix från saltå kvarn.

Linn [28 January 2009, 18:01]

hejsan

bara undrar, ar det en hel vitlok eller bara en klyfta som skall i?

Nina Ahlm [29 January 2009, 08:01]

Linn: En klyfta räcker gott ; )