5-6 portioner

  • 500 g skivad mager kassler eller kalkon
  • 4 dl kokt bulgur eller ris (Välj ett med lång koktid)
  • 3 dl skivad vårlök
  • 1/2 chilifrukt, finhackad
  • 1 röd paprika, strimlad 
  • 6 ananasringar
  • 1 dl god tomatsås
  • 4 msk röd pesto
  • 1 dl sojamjölk eller lättmjölk
  • 1/2 dl  mini fraiche
  • några matskedar riven parmesan

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att koka bulgur eller ris. Strimla paprikan och lägg i botten av en gratängform. Skiva vårlök och hacka chili och blanda med paprikan. Lägg till 4 dl kokt ris och vänd runt på botten av formen. Blanda tomatsås, pesto och minifraiche med mjölk och häll blandningen över ris-grönsaksblandningen. Skiva kassler eller använd skivad rökt kalkon. Lägg skivorna över riset. Lägg ananasringar på och sist riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

2 kommentarer


Katariina [13 June 2007, 20:06]

Lyckades inta hitta tomatsås utan socker i (iofs så hade jag lite bråttom..), men gratängen blev hur god som helst! Tack för receptet! =)

Kicki [07 January 2008, 14:01]

Åt det här i helgen och det var det godaste jag har ätit på länge.
Dina recept är helt underbara Nina…
Bamsekram från mig till dig