5-6 portioner
- 500 g skivad mager kassler eller kalkon
- 4 dl kokt bulgur eller ris (Välj ett med lång koktid)
- 3 dl skivad vårlök
- 1/2 chilifrukt, finhackad
- 1 röd paprika, strimlad
- 6 ananasringar
- 1 dl god tomatsås
- 4 msk röd pesto
- 1 dl sojamjölk eller lättmjölk
- 1/2 dl mini fraiche
- några matskedar riven parmesan
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att koka bulgur eller ris. Strimla paprikan och lägg i botten av en gratängform. Skiva vårlök och hacka chili och blanda med paprikan. Lägg till 4 dl kokt ris och vänd runt på botten av formen. Blanda tomatsås, pesto och minifraiche med mjölk och häll blandningen över ris-grönsaksblandningen. Skiva kassler eller använd skivad rökt kalkon. Lägg skivorna över riset. Lägg ananasringar på och sist riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
Lyckades inta hitta tomatsås utan socker i (iofs så hade jag lite bråttom..), men gratängen blev hur god som helst! Tack för receptet! =)
Åt det här i helgen och det var det godaste jag har ätit på länge.
Dina recept är helt underbara Nina…
Bamsekram från mig till dig