God, lätt och bra mat i matlådan.

2 portioner

Köttbullar 

  • 250 g nötfärs max 10% fetthalt
  • 1 gul lök
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja

Blanda färsen med finhackad lök, salt och peppar och forma köttbullar. Stek i panna i lite olivolja tills de är jämt gyllenbruna och stumma.

Grönsaksbulgur & färsk rödbeta

  • 1 dl bulgur + 2 dl vatten
  • 2 dl sockerärtor
  • 2 dl färska skivade champinjoner
  • salt och peppar 
  • 1 färsk rödbeta

Börja med att koka rödbetan med skal i en kastrull med vatten i 15 minuter. Låt svalna och skala. Koka bulguren i vattnet i ca 10 minuter. Fräs under tiden sockerärtor och skivade champinjoner i en panna. När bulguren kokat klart rör du ner svampfräset i bulguren, smakar, ev saltar och lägger på tallrik tillsammans med köttbullar och den kokta rödbetan i skivor.