God, lätt och bra mat i matlådan.
2 portioner
Köttbullar
- 250 g nötfärs max 10% fetthalt
- 1 gul lök
- salt och peppar
- 1 msk olivolja
Blanda färsen med finhackad lök, salt och peppar och forma köttbullar. Stek i panna i lite olivolja tills de är jämt gyllenbruna och stumma.
Grönsaksbulgur & färsk rödbeta
- 1 dl bulgur + 2 dl vatten
- 2 dl sockerärtor
- 2 dl färska skivade champinjoner
- salt och peppar
- 1 färsk rödbeta
Börja med att koka rödbetan med skal i en kastrull med vatten i 15 minuter. Låt svalna och skala. Koka bulguren i vattnet i ca 10 minuter. Fräs under tiden sockerärtor och skivade champinjoner i en panna. När bulguren kokat klart rör du ner svampfräset i bulguren, smakar, ev saltar och lägger på tallrik tillsammans med köttbullar och den kokta rödbetan i skivor.