1 paj
- 100 g smör
- 2 dl dinkelmjöl
- 2 msk vatten
- 2 msk psylliumfrön
Fyllning
- 300 g mager nötfärs, stekt
- 1 dl strimlad vitkål
- en nypa färsk hackad oregano
- 1 dl hackad purjolök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 3 ägg
- 2 dl havremjölk
- 2 msk kesella lätt
- 2 msk dijonsenap
- 100 g parmesan, riven
- salt & peppar
Börja med att blanda i hop ingredienserna till pajdegen. Forma till en smidig deg, plasta och låt vila i kylskåp i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Bred ut den färdigstekta nötfärsen i pajskalet. Strimla vitkålen, hacka oregano och purjolök. Finhacka vitlök och sprid ut allt på färsen. Vispa äggen med mjölk, kesella, senap, parmesanost, salt och peppar. Häll fyllningen över färsen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.