4 portioner
- 500g lammfärs
- 1 kruka persilja, finhackad
- 1 gul lök, finhackad
- mineralsalt och peppar
- 4 dl kokta, kalla röda linser
- 2 dl kokt, kallt ris
- 4 dl färsk babyspenat
- 1 ask körsbärstomater
- 1 msk färsk riven ingefära
Blanda lammfärsen med hackad persilja, hackad gul lök, salt och peppar. Forma till biffar och lägg i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 200 grader och stek biffarna i ugnen i 15-20 minuter. Koka under tiden röda linser och spola dem kalla samt ris och spola även det kallt. Blanda linser, ris, spenat och tomat till en matig sallad. Blanda med riven ingefära och servera med varma biffar.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.