2 portioner
Lammfärsspett
- 300 g mager lammfärs
- 1 tsk kanel
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 bit färsk hackad röd peppar
- 2 pressade vitlöksklyftor
- havssalt & peppar
- 4 st spett eller träpinnar
Blanda färsen med vitlök och kryddor. Forma 4 avlånga biffar och tryck fast dem runt spetten. Lägg i ugnsfast form och sätt in dem i ugnen i ca 15 minuter i 125 grader.
Bulgursallad
- 3 dl kokt bulgur
- 1 msk olivolja
- 6 st urkärnade svarta oliver
- 10 kocktailtomater röda eller gula
- 1/2 dl smulad feta light
- flingsalt och grovmalen svartpeppar
Avocadoklick
- 1 mogen avocado
- 2 msk kesella
- 1 msk pressad citron
- salt
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och spola den sedan kall i en sil.
Häll i olivolja, skivade oliver, halverade tomater och smula ner fetan. Krydda efter smak med flingsalt och peppar.
Mixa en mogen avocado med kesella med mixerstav. Droppa i citronsaften och salta.
Servera de varma spetten med bulgursallad och en klick avocadoröra.