4 portioner

  • 400g wienerkorv 3 %/mager falukorv max 3%/sojakorv/strimlad kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 brk minifraiche 5%
  • 1/2 dl minimjölk
  • mineralsalt och peppar
  • 1/2 dl finhackad persilja

Börja med att skära korven/kycklingen i mindre bitar. Finhacka lök och persilja. Sätt plattan på medelvärme och häll oljan i en panna. Stek korven/kycklingen med löken, tillsätt tomatpurén samt minifraiche och låt alltsammans puttra ett par minuter. Späd med mjölken och smaka av med mineralsalt och peppar. Rör ner persiljan och pressa i vitlöken precis innan servering. Servera med fullkornsris och en rejäl sallad.

 

6 kommentarer


D.B [09 January 2008, 11:01]

Hej Nina!

Tänkte bara fråga vilket produktmärke du har på din falukorv? Har svårt att hitta någon falukorv där fetthalten är max 3 %.

Zanna [09 January 2008, 18:01]

Påminner om ett annat recept jag har och ett tips är att tillsätta orange paprika skuren i bitar samt champinjon (färsk eller på burk) som tillsätts i början och får steka med korven och löken.

Lotta [09 January 2008, 19:01]

Förslag till korv som är 3% kan nämnas viktväktarnas + Den gröna slaktaren. Brukar finnas i de flesta affärer numera.
Hälsningar Lotta

Katariina [09 January 2008, 20:01]

Rekommenderar sojakorv, hur gott som helst!

Katariina [09 January 2008, 20:01]

Rekommenderar sojakorv, hur gott som helst!

Katariina [09 January 2008, 20:01]

Rekommenderar sojakorv, hur gott som helst!