4 portioner
- 400g wienerkorv 3 %/mager falukorv max 3%/sojakorv/strimlad kyckling
- 1 msk olivolja
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk tomatpuré
- 1 brk minifraiche 5%
- 1/2 dl minimjölk
- mineralsalt och peppar
- 1/2 dl finhackad persilja
Börja med att skära korven/kycklingen i mindre bitar. Finhacka lök och persilja. Sätt plattan på medelvärme och häll oljan i en panna. Stek korven/kycklingen med löken, tillsätt tomatpurén samt minifraiche och låt alltsammans puttra ett par minuter. Späd med mjölken och smaka av med mineralsalt och peppar. Rör ner persiljan och pressa i vitlöken precis innan servering. Servera med fullkornsris och en rejäl sallad.
Hej Nina!
Tänkte bara fråga vilket produktmärke du har på din falukorv? Har svårt att hitta någon falukorv där fetthalten är max 3 %.
Påminner om ett annat recept jag har och ett tips är att tillsätta orange paprika skuren i bitar samt champinjon (färsk eller på burk) som tillsätts i början och får steka med korven och löken.
Förslag till korv som är 3% kan nämnas viktväktarnas + Den gröna slaktaren. Brukar finnas i de flesta affärer numera.
Hälsningar Lotta
Rekommenderar sojakorv, hur gott som helst!
Rekommenderar sojakorv, hur gott som helst!
Rekommenderar sojakorv, hur gott som helst!