3 portioner
Biffar
- ca 300 gram nötfärs max 10% fetthalt
- Salt & svartpeppar
Blanda färsen med kryddorna i en bunke. Forma till 6 små biffar.
Stek i ugn, ca 200 grader tills biffarna känns stumma när du trycker på dem, ca 12 minuter.
Sås
- 1 brk skalade tomater
- 2 vitlökar
- 1 tsk cayenne
- 1/2 tsk salt
- 15 mandlar
- 6 gröna skivade oliver
Häll upp en burk skalade tomater i en bunke. Skala 2 vitlöksklyftor och skiva ner dem i bunken. Tillsätt kryddorna och mixa med mixerstav som hastigast tills tomaterna är passerade. Grovhacka mandeln och blanda ner dem i såsen. Ta ut biffarna när det är ca 5 minuter kvar och häll såsen över dem i formen. Låt biffar och sås puttra ett par minuter tillsammans i ugnen. Ta ut formen och servera med t.ex quinoa/ris.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.