Den här goda pastasåsen kan man göra både med nötkött, kyckling eller varför inte helt vegetarisk med t.ex en god böna istället. God blir den hursom.
4 portioner
- ca 500 g lövbiff/kyckling
- 1 msk olivolja
- 12 st färska skivade champinjoner
- 1 rödlök, finhackad
- 2 brk lätt creme fraiche
- 3-4 msk grovkorning senap
- 1 grön paprika, strimlad
- 5 soltorkade tomater, avrunna och finhackade
- 1 msk färsk persilja, hackad
- 2 msk färsk fransk dragon, hackad
- 2 msk färsk basilika, hackad
- havssalt och nymalen svartpeppar
Böra med att bryna köttet i olivoljan i en het panna. Lägg köttet åt sidan på en tallrik. Fräs champinjoner och låt all vätska puttra bort. Rör ner rödlök och fräs vidare ett par minuter. Lägg ner köttet igen och tillsätt creme fraiche och senap. Låt puttra i ca 10 minuter. Tillsätt slutligen strimlad paprika, finhackade soltorkade tomater och finhackade färska kryddor. Smaka av med havssalt och peppar. Servera med ca 1,5 dl nykokt pasta penne.
Detta recept är oslagbart! Gjort flera gånger,så gott!
mycket intressant, tack
Gjorde denna (med kyckling) igår. WOW – supergott!!
Toppen! Jag gillar den här rätten mycket själv också : ))
Hoppas att alla har en fin sommar!