2 portioner
- 240 g mager ekologisk nötfärs
- 1 liten färsk rödbeta, skalad och fint riven
- 4 msk finhackad kruspersilja
- havssalt
Risnudlar
- ca 2 dl färdigkokta risnudlar
- 1,5 msk olivolja
- 2 msk sesamfrö
- havssalt
- 1/2 msk flytande honung
- 1 msk tamarisoja
- 1 morot, grovt riven
- 1 dl zucchini, grovt riven
- 3 msk finhackad purjolök, det vita
- 1 msk finhackad kruspersilja
Börja med att blanda färsen med finriven rödbeta, hackad persilja och havssalt. Stek i ugnen ca 15 minuter i 200 grader. Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av dem i en sil och spola dem kalla. Blanda olja, sesamfrö, tamarisoja, salt och honung i en skål. Riv morot och zucchini, finhacka purjolök och persilja. Lägg de kokta, kalla, väl avrunna risnudlarna i en bunke tillsammans med riven morot, zucchini, purjo och persilja. Häll över dressingen och vänd runt. Servera salladen kall med de varma biffarna.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Hej Nina! Jag gillar din nya sida. Du har så många fina recept och man skulle vilja göra allt :)
Hoppas du själv trivs med sidan. Jag tycker du ska vara nöjd.