Lite god vardagshusman till hösten med mer grönt och magrare innehåll : )

4 portioner

  • 500 g strimlad lövbiff/kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd lök, finhackad
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 20 färska champinjoner, skivade
  • havssalt och nymalen vitpeppar
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 4 strimlade soltorkade tomater, avrunna
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 4-5 msk tomatpuré
  • 1-2 msk skånsk grovkornig senap
  • 1-2 msk grönsaksfond
  • 2 dl ekologisk mellanmjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde max 15%

Börja med att strimla köttet och bryn det i olivoljan i en medelvarm panna till fin gyllenbrun färg. Rör ner finhackad rödlök, finhackad vitlök och skivade champinjoner. Salta och peppra. Tillsätt strimlad paprika, strimlade soltorkade tomater och cayennepeppar och rör sedan ner tomatpuré och grovkornig senap. Häll på mjölk, grädde och fond och låt puttra på medelvärme ca 20 minuter. Smaka av och servera sedan med ris eller potatis och mycket grönt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

3 kommentarer


Gith [05 September 2010, 19:09]

Mumma, fantastiskt god. Smygsmakade den nyss och ska ha den med
till jobbet imorgon..tackar vi för//G

Nina Ekelöf [05 September 2010, 20:09]

Gith: Roligt att ni gillar. Det gör vi med. Mycket!! Ha en fin vecka med mycket mat och god träning : ))

Katariina [06 September 2010, 12:09]

Kan bara hålla med, sååå gott! Gjorde den igår jag med, ocg ser
redan nu fram emot att få äta det ikväll! Mums!