En skål

  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl valfria nötter, t.ex hassel, cashew, valnötter
  • 3 msk flytande honung
  • malen kanel & ingefära

Rosta alltsammans på medelvärme i en torr panna till fin färg under regelbunden omrörning. Låt svalna helt på bakplåtspapper. Häll upp i en skål och servera som tilltugg.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

7 kommentarer


AnnaG [29 October 2008, 09:10]

Strålande med lite variation bland mina nötter. Detta blir dagens morgonsyssla nu efter en uppfriskande promenad. Thank you! =)

Louise [29 October 2008, 11:10]

Hej,
Hur får man honungen attt "torka" jag får dem ofta kladdiga när jag rostar nötter/frön med honung. Har jag fel temperatur eller?

Nina Ahlm [29 October 2008, 20:10]

Louise; Ta bara lite så att kryddorna har något att fastna i. Jag brukar använda en flytande och ta ca 1-2 msk per 1,5-2 dl. Rosta sakta under omrörning och sedan låta alltsammans ligga framme på t.ex tidningspapper över natten eller tills det torkat. Lite segt och kletigt blir det men ingen fara bara gott, gott ; )

Josefin [27 November 2008, 14:11]

Hej, använder du färsk ingefära?

Nina Ahlm [27 November 2008, 20:11]

Josefin: Nej här använder jag malen ingefära. Alltså kryddan på burk.

mia [18 September 2009, 23:09]

Om man måste undvika allt med socker i dvs ingen honung, sirap, socker …

- Är det någon som har koll på hur man fixar denna fest utan sötman?

/Mia

ELiN [12 November 2009, 15:11]

Mia – jag har inte testat detta recept själv än men jag skulle nog bara hoppa av honungen… och rosta i kryddorna endast. Hoppas det funkar!