2 portioner

1 brk kesella lätt
200 gram konserverade päron
70 gram jordgubbar eller hallon (frysta eller färska)
1 tsk vaniljsocker

Skär päronen och mosa bären. Blanda ner frukten, bären och vaniljsockret i kesellan. Ställ i kyl i ca 10 minuter.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

3 kommentarer


Caroline [25 February 2009, 17:02]

Jag undrar Nina… istället för Kesella, creme fraiche, gräddfil och såna där andra mejeriprodukter som är fetare än just lättyoghurt… kan man inte bara köpa en liter lättyoghurt och låta vasslen rinna av den och sen använda det tjocka krämiga till ev. färskost, kesella och creme fraiche m.m. Jag har gjort det en gång när jag jag skulle göra remouladsås och det blev hur bra som helst.. eller är jag helt ute och cyklar nu? Jag vet ju att kesella och dom andra finns av en anledning men om man vill hålla nere kostnaderna (man får ju ut mer av en liter menar jag) samt fetthalten, är inte detta ett bra alternativ/tips då? Vet att jag läst här i din blogg att du gjort så innan oxå.

Sen undrar jag oxå… kan man säga att din mat är lite GI-inriktad? =)

Tack så mkt!

Nina Ahlm [27 February 2009, 14:02]

Caroline: Visst kan du göra så om det är till kalla anrättningar. Om det är i varma recept går det mindre bra då yoghurten kommer att skära sig om den upphettas.

Nina Ahlm [27 February 2009, 14:02]

Caroline: Gi inriktad = svar ja.