4 portioner
- 3 potatisar
- 8 dl vatten
- 3 msk höns/grönsaksfond
- 1 nypa färsk basilika
- 4 vitlöksklyftor
- 1 stor morot
- 1 stjälk blekselleri
- ca 400 g broccoli
- 1 msk kallpressad rapsolja
- 4 tsk finriven parmesan
- 4 msk kesella lätt
Börja med att skala och skär alla grönsaker i sockerbitsstora tärningar. Koka upp vattnet med fonden. Häll ner alla grönsakstärningar i buljongen och låt småputtra 10-12 minuter. Mixa alltsammans med en mixerstav, rör ner oljan och smaka av med salt och peppar. Rör ut parmesanen med kesellan och rör sist av allt ner röran i den mixade och avsmakade soppan. Servera med färsk hackad basilika på toppen.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
mums! :) riktigt god soppa speciellt nu när det är höst!!