4 portioner
- 400 g hoki/torsk/lax eller blandade sorters fisk i fina tärningar
- 2 msk olivolja
- 1 dl finhackad purjolök
- 2 finhackade chalottenlök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 500g (1 tetrafrp) ekologiska passerade tomater
- 1 citron, det fint rivna skalet
- nymalen svartpeppar
- 1/2 finhackad röd färsk chili
- 3 msk grönsaksfond
- 2,5 dl kokosmjölk
- 1 tsk honung
- 1 dl finhackad dill
- 2 msk grovt riven pecorinoost
- Havssalt
Tärna fisken i fina små tärningar. Finhacka purjolök, chalottenlök och vitlök. Fräs på medelvärme ett par minuter i oljan i en djup panna. Tillsätt tomaterna, finrivet citronskal, peppar, chili, fond och kokosmjölk. Rör sist ner honung, dill, riven pecorino och smaka av med havssalt. Låt puttra ca 10 minuter. Lägg ner fisktärningar och koka vidare på svag värme ca 3 minuter. Servera i djupa skålar med garneringen nedan.
SERVERING: Fördela och lägg först riven ruccola/savoykål i botten på 4 skålar tillsammans med strimlad purjo, finhackad dill och hyvlad morot. Häll slutligen på varm soppa och fördela fisken jämt. Toppa med riven pecorino och pumpafrön. Njut!
Garnering vid servering
- 2 dl riven ruccola/savoykål
- 1 dl finstrimlad purjolök
- 1/2 dl finhackad dill
- 2 msk grovt riven pecorino
- 1 dl tunt hyvlad rå morot
- pumpafrön
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Måste testa! Låter ju supergott!!
Tack för ett underbart recept, det var verkligen supergott!
Väldigt gott!! Stort tack för receptet!!
Otroligt gott och frächt! Mjuk fin balans med kokosmjölken. Trevligt med den färska garneringen i. Lika bra till vardags som till fest.