4 portioner
- 8 dl vatten
- 2-4 msk lantbuljong utan härdat fett
- 1 nypa färsk hackad oregano
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 stor morot
- 1 påse frysta gröna ärtor
- 4 tsk finriven kvibille ädel
- 4 msk kesella lätt
- 2 skivor rostat groddbröd skurna i små fyrkantiga bitar
Börja med att skala och skära alla grönsaker i centimeterstora tärningar. Koka upp vattnet med buljongen och lägg ner alla grönsaker och ärtor. Låt småputtra 10-15 minuter eller tills bitarna i soppan mjuknat. Mixa alltsammans med en mixerstav och smaka av med örtsalt, oregano och peppar. Rör ut ädelosten med kesellan och rör sist av allt ner röran i den mixade och avsmakade soppan. Servera soppan med rostade skivor av groddbröd skurna i fyrkantiga bitar som strös på toppen.