Mycket gott och matigt. Serveras gärna med en bit bröd med hela korn.
5-6 portioner
- 3 dl torra gröna linser
- 2 gula lökar
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 finhackad röd paprika
- 2 msk paprikapulver
- 2 msk olivolja
- 1 1/4 liter vatten
- 1 lagerblad
- 1-2 tsk mineralsalt
- 1 brk krossade tomater
- 1 msk grönsaksfond
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk finhackad röd färsk chilifrukt
Börja med att spola av linserna i rinnande vatten i en sil. Finhacka lök, vitlök och paprika och fräs hacket i oljan ett par minuter. Tillsätt paprikapulver, vatten, lagerblad, salt, krossade tomater, fond, linser, sambal oelek och finhackad färsk chili. Låt alltsammans puttra på svag värme under lock i ca 35 minuter. Servera med en bit bröd. Soppan går utmärkt att frysa.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Linssoppor är så goda! :) Och lättsamma att göra.
Mmmm vilken god linssoppa! Jag tyckte dock att det var lite lite grönsaker i så jag la till broccoli bland annat :)