Mycket gott och matigt. Serveras gärna med en bit bröd med hela korn.

5-6 portioner

  • 3 dl torra gröna linser
  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd paprika
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/4 liter vatten
  • 1 lagerblad
  • 1-2 tsk mineralsalt
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk finhackad röd färsk chilifrukt

Börja med att spola av linserna i rinnande vatten i en sil. Finhacka lök, vitlök och paprika och fräs hacket i oljan ett par minuter. Tillsätt paprikapulver, vatten, lagerblad, salt, krossade tomater, fond, linser, sambal oelek och finhackad färsk chili. Låt alltsammans puttra på svag värme under lock i ca 35 minuter. Servera med en bit bröd. Soppan går utmärkt att frysa. 

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Ebba [08 February 2008, 08:02]

Linssoppor är så goda! :) Och lättsamma att göra.

Josefin [11 February 2008, 19:02]

Mmmm vilken god linssoppa! Jag tyckte dock att det var lite lite grönsaker i så jag la till broccoli bland annat :)