4 portioner
- 10-12 ekologiska morötter
- 1 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 gula lökar
- 2 msk färsk strimlad ingefära
- 1 liter vatten
- 2 tärningar klar grönsaksbuljong (KRAV) Natur compagnie eller ekologisk lantbuljong
- 1 nypa havssalt
- vitpeppar
- ca 2 tsk sambal oelek
- 1/2 pressad lime
- 1/2 dl finhackad färsk koriander
Börja med att skala morötter, vitlök, lök och ingefära. Skär i mindre bitar, strimla ingefäran och fräs alltsammans i olivoljan i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt vatten och buljong, låt puttra i ca 15 minuter eller tills morotsbitarna mjuknat. Mixa soppan med mixerstav. Krydda med havssalt, vitpeppar och sambal oelek. Smaka av och rör ner finhackad koriander och nypressad lime precis innan servering. Servera med philadelphiacremen nedan.
Philadelphiacreme med ingefära & honung
- 1 dl philadelphia light
- 1/2 msk svensk honung
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 msk riven ingefära
- 1 msk finhackad färsk koriander
Rör i hop samtliga ingredienser och ställ kallt fram till servering. Klicka i en matsked creme i den varma soppan, rör om och njut.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Mycket smakrik och lätt lagad soppa, himla god!!