4 portioner

  • ca 600 g körsbärstomater på kvist
  • 3 st salladslökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 brk hela ekologiska skalade tomater (kung markatta)
  • 4 dl vatten
  • 4 msk bongs grönsaksfond
  • mineralsalt och peppar

Tillbehör

  • 4 dl kokta röda linser
  • 300 g naturell tofu
  • 3 msk tamarisoja
  • 1 tsk kanel
  • 1 rött äpple
  • 4 msk torkade äppelbitar
  • 2 msk vallmofrö
  • finhackad mynta

Skölj tomaterna och grovhacka salladslöken. Häll olivolja i en rejäl kastrull och hetta upp till medelvärme. Tillsätt tomater och salladslök, låt svettas ett par minuter. Häll på skalade tomater, vatten och fond. Låt koka på medelvärme ca 15 minuter.
Koka under tiden linserna i en annan kastrull enligt anvisningen på förpackningen. Tärna äpplet.
När soppan kokat klart mixar du med mixerstav direkt i kastrullen tills den blir slät. Smaka av med salt och peppar och lägg ner tärnat äpple. Skiva tofun och låt den rinna av på papper. Blanda tamari med kanel  och pensla blandningen på tofuskivorna. Grilla eller stek ett par minuter på varje sida, strö över finhackad mynta.

Vid servering: Fördela de kokta linserna i fyra djupa tallrikar. Häll på varm soppa och lägg i ett par skivor tofu i varje portion. Strö över vallmofrö och torkat äpple.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Malin [05 April 2008, 21:04]

Låter riktigt gott, måste provas. =) Tack för en inspirerande sida.