4 portioner
- ca 600 g broccoli.
- 1/2 purjo, strimlad
- 1 liter grönsaksbuljong. Tips; lantbuljong utan härdade fetter finns i välsorterade hälsobutiker eller 1 liter vatten+grönsaksfond
- salt och vitpeppar
- 1 citron. Saften+det rivna skalet.
- 5 msk lättkesella
- 2 msk riven ost (hårdost, getost, feta, ädel)
Börja med att strimla purjon. Lägg broccoli och strimlad purjo i en kastrull. Fyll på med buljong och koka under lock i 15-20 minuter på medelvärme eller tills bitarna mjuknat. Mixa soppan med mixerstav, smaka av med salt, citron och peppar.
Mosa osten med kesellan och servera röran på soppan.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.