4 personer
- 1 vitlöksklyfta
- 1 scharlottenlök
- 1 medelstor morot
- 2 cm ingefära
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk sambal oelek
- 2 burkar hela ekologiska tomater
- ½ dl russin
- 2 msk grönsaksfond
- 2-3 dl vatten
- 1 rostad paprika alt. 100g grillad paprika
- 1 dl hackad färsk persilja & basilika
- 20 st gojibär
- ½ fänkålshuvud
- Havssalt
Topping:
- 2 dl kokt nakenhavre
- 2 dl adukibönor
- Rödkål & ruccola
Skala och hacka lök, morot, ingefära & fänkål. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, morot, ingefära och paprikapulver på medelhög värme. Slå på fond, hela tomater, sambal oelek, rostad paprika & russin. Låt puttra 15-20 minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav eller i blender. Späd med vatten. Tillsätt färska örter, gojibär och fänkål. Låt puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt. Fördela soppan i fyra härliga skålar. Toppa med nakenhavre, riven rödkål, ruccola & adukibönor.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.