4 port.
- 4 dl kokt bulgur
- 1 dl grovt hackad mandel
- 1 dl torkade, hackade aprikoser
- 4 dl röda mangoldskott
- 3 dl machesallad
- 3 klyftade päron
- mineralsalt & peppar
Dressing
- 3 msk olivolja
- 1/2 dl färskpressad lime
- 2 msk finhackad färsk rosmarin
Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Spola den kall. Grovhacka mandeln och aprikoserna. Blanda vid servering hackad mandel, aprikoserna, röda mangoldskott, machesallad och klyftade päron med dressingen i en bunke. Smaka av med mineral/örtsalt och peppar. Lägg upp bulguren på 4 fat och fördela salladen över denna. Gott tillsammans med lammfärsspett med kummin & kardemumma
Det låter makalöst gott. Men vad tror du om att använda quinoa istället för bulgur? Jag har skåpet fullt av quinoa och tycker mera om det:)
Jag vet att quinoan kommer att passa utsökt bra den också : )